Resep Indonesia cooking from the heart

Garnelenpaste Relish - Sambal Terasi

Zutaten:

  1. 3 grosse rote Chilli, gehackt
  2. 5 kleine rote Chillies (scharf),
  3. 1 mittel-große Tomate oder eine halbe große Tomate, gehackt (nach Beliebig)
  4. 1 TL getrocknete Garnelenpaste / Terasi, geröstet oder gebraten
  5. 1/2 TL Zucker
  6. etwas Salz
Sambal Terasi Zutaten
Sambal Terasi

Garnelenpaste Relish

Herkunftsort: Java

Quelle: Meine Mutter.

Note..

The simpliest shrimp paste relish that I've first learnt from my childhood time. It is usually prepared shortly before serving, just enough for one meal only.

This sambal is good for beginners ;-). Sambal Terasi is good as a dip for raw vegetables.

Zubereitung:

  1. Chillies im Mörser fein zerstoßen.
  2. Geröstete Garnelenpaste dazu geben und fein zerstoßen.
  3. Mit dem Salz und Zucker (nach Belieben) abschmecken.
  4. Mit dem Reis, gebratene Tempe/Tofu oder gebratenes Hähnchen und Tamarinden Suppe servieren.


Reviews & Comments

Write your own review:

Your rating:



Your name:



Your location:



Write your text:

Write your review:



Copyright @ 2009- 2020 | all rights reserved Lestariweb.com | Design by Lestariweb.com

Contact Us   Sitemap   Impressum & Disclaimer